Friday, February 2, 2007

Suklaa - uusiutuvaa energiaa?

Italialainen Chiara väittää, että näin pohjoisessa on syötävä suklaata saadakseen energiaa kehon lämmitykseen. Ja minähän tottelen. Keräsin juuri vararavintoa huomista varten kaakaolla, pähkinäsuklaalla ja Nutellaletuilla, ranskalaiset kun tunkee Nutellaansa kaikkialle. Lähdemme aamulla kolmen bussin vahvuudella Jokkmokkin talvimarkkinoille, tapahtumaan mainostetaan(!) maailman kylmimpänä. Parin viikon päästä on ohjelmassa jäähotelli ja luultavasti lisää lumi-on-niin-ihanaa -hetkiä. No pääasia, ettei Rovaniemelle joulupukkia moikkaamaan, siellä olivat kuulema jo käyneet. Lucky me!

Eilen palasimme hetkeksi 80-luvulle teemabileiden muodossa, kummallista miten erilaiselta se joka kerta näyttääkään. Eilen vaihtarit kansoittivat kaupungin kirpparit etsiessään sopivia asusteita tunnelman luomiseen ja aika helmiä oli löytynytkin. Teemaa oli tosin jatkettu aina 60-luvulle asti, mutta eihän se nyt niin tarkkaa jos 20 vuotta heittää! Saatte todeta tunnelman itse, kunhan joku ystävällinen kanssavaihtari suostuu minulle galleriansa taas jakamaan. Oma kamerani kun päätti jättää nämäkin bileet väliin, se teki vielä yhden mutkan Östersundiin ennen saapumista Luulajaan. Kuvia odotellessa palaan vielä hetkeksi muistelemaan parin vuoden takaista 80-lukua. Sori tytöt, mut kun ootte vaan niin kauniita! Ja mulla ei ollu täällä edes huulipunaa:(
Kämppikseni Sebin blogissa näyttää olevan otoksia lumesta, mutta tarkkasilmäiset voivat bongata jotain kiinnostavaakin. Väittävät että Ruotsissa muka homoja kaikkialla, tytöthän täällä vain pussailee, eikä pelkästään poskille. Epäilykseni ruotsalaiskämppikseni Gustavin:) homoudestakin kaatuivat eilisissä bileissä, eli tähän mennessä saldo on pöyreä 0. Pettymysten pettymys, niitähän minä tänne tulin näkemään ja kokemaan. Mahdottomia miehiä, onko niitä?

Ei ole aina hauskaa olla ainoa nainen talossa. Yksi kaunis päivä tässä kämppikseni ihmettelivät keittiössä, mitä ihmiselle käy kun syö kerralla liikaa Viagraa, tv:stä kun sattui juuri tulemaan sopiva dokumentti aiheesta. Olihan se taas niin kiinnostavaa, että piti tulla omaan huoneeseen syömään.

Mutta nyt menee sen verran alatyylin tarinoinniksi, että lopetan. Lyhyeen.

No comments: